07 juni 2009

Bil eller haj?

Yngsta grabben utvecklas i rasande takt. Just nu är det språk och kommunikation som exploderar. Han härmar allt och alla, både ljud och gester.

Intressant nog tycks han dela in allting i tre huvud-kategorier: Nam-nam (mat), Bil och Haj. Alla saker kan på något sätt beskrivas med dessa tre ord. Så fort han ser ett överflygande flygplan så pekar han ivrigt och ropar "HAJ!". Man undrar just varför han har fastnat för detta ord; möjligen har filmen Nemo något med saken att göra.

"Boll" är ett annat favorit-ord, och en klar favoritleksak. De flesta barn lär ha kramdjur i sängen - inte vår grabb. Han vill ha bollar att krama på istället (vilket skapar lite problem ibland, eftersom bollar har en tendens att ramla ur sängen mycket lättare plyschdjur).

Idag tog jag jag med honom till tennisbanan, men det blev inte så lyckat. Tennisklubben har sex intilliggande tennisbanor och han blev alldeles vild är han såg så många bollar på en gång. Ville vara bollkalle på alla banorna samtidigt. De andra spelarna tyckte det var rätt gulligt - i några sekunder.

Så det blev lekparken istället.