02 november 2009

The King of the World...

Röd dag i Belgien idag. En välbehövlig långhelg med relativt lite jobb för en gångs skull, innan det kör igång igen på allvar med förberedelserna inför kommande miljöministermöten i november och december. Underbart att få spendera lite extra tid med barnen.

Äldsta grabben fick en cool läderlappen-kostym att klä ut sig i inför halloween-firandet i skolan i fredags, och har haft på sig den från morgon till kväll varje dag sen dess. Fast det är bara på låtsas, föräkrar han. Och läderlappen (eller "Batman", som han hellre säger) är inte särskilt elak. Bara lite! Dessutom har han fått ett riktigt genombrott när det gäller att läsa. 4 1/2 år gammal kan han tack vare dinosaurieintresset läsa även komplicerade ord såsom "pteranodon" och "triceratops". Ord som jag knappt kan läsa själv.

Sen har vi lillgrabben, som går omkring och är allmänt oemotståndligt gullig och charmig. Drygt två år gammal, beter han sig ungefär som en toddler-version av Leonardo Di Caprio i "Titanic" ("I'm the King of the World!", ni vet). Allt är möjligt, inget är tråkigt, allt ska testas.

 Han gör nya miner med hela kroppen och lär sig nya sånger och uttryck nästan varje dag. Han har också börjat snurra in vänster pekfinger i sin lintott tills det blir en tjock rasta-fläta som står rakt ut och är nästan omöjlig att reda ut. Extra effektivt på lördagar när man får lördagsgodis och därmed kan blanda in lite seg sockerlösning i burret.